måndag 30 november 2009

Nytt försök

Huvudvärken från Hell nockade mig helt i helgen. Antal långpass: noll... Det var inte planen. Nya tag och nya försök, hela träningsupplägget från Marathon.se är utskrivet och nerstuvat i väskan. Får se om det går att följa. Troligen tröttnar jag efter en vecka eller två. Hur som helst, planen för kvällen är att ge sig ut på en liten runda för att se om huvudet behagar hänga med. Håll tummarna att jag hittar hem igen i mörkret...

onsdag 25 november 2009

Föreläsning

Det här ska jag lyssna på ikväll.

Träningsplaneringens filosofi
Varför? Hur? När?
  • När under dygnet är prestationsförmågan på topp?
  • När är det lämpligt att träna styrka, uthållighet och teknik?
  • Hur noggrant planerar du din träning?
  • Vet du vilket träningspass du ska köra om en månad eller om ett år men framför allt varför?
  • Är det bättre att köra två korta träningspass eller ett längre pass?

Visst verkar det bra och jag känner mig sjukt seriös. Vi ska till staden och sätta oss i Högskolans lokaler för att lyssna på en idrottsfysiologi professor i några timmar!

Träning Spader, Träning!! INTE pensel och färg!!

söndag 15 november 2009

Projekt pulsklocka

Den tycks äta batteri, den oranga klockan. Efter att ha sprungit några rundor med puls på 210 eller 0 börjar misstanken om att allt inte står rätt till komma till min trötta skalle. Klockan har även haft den dåliga vanan att "hänga sig" på någon puls. Då har jag misstänkt att jag är döende. Idag är skallen lite klarare och klockan har fått sig en omgång ovett. Jag har nu bytt både sändarbälte och sändare (fråga inte varför jag i min ägo har 1 pulsklocka, 2 sändare och 3 bälten....) och, se där, jag tycks ha relativt normal puls (att den sedan går upp oroväckande högt av tanken på stryktvätten hör inte hit..).

Vad jag vill säga med detta är att jag har en plan för dagen. Ett (för mig) lite längre pass. Minst 70 minuter, gärna mer. Kommer jag hem om en kvart ska ni dock inte blir förvånade...

Update: 73 minuters långsam jogg. Klockan skötte sig fint men GPS-grunkan valde att självdö.

tisdag 10 november 2009

Min plan..

... är att ta igen lite sömn och snart vara på banan igen. Alltså snart vara ute i mörkret med joggingskorna på. Idag blir det yoga. Varför konditionsträna? Det är ju bara lite drygt fyra mil vi ska springa...

torsdag 5 november 2009

Spread the word.

Det sista jag sade till min chef innan jag gick idag var"Fråga mig imorgon ifall jag sprang innan jobbet", möjligt att jag sade det närmare tre gånger för att betona att det var av största vikt.
Skriver jag det även här så får jag skämmas ögonen ur mig om jag inte orkar upp.


Gud. Jag är den skarpaste kniven i lådan trots allt.

onsdag 4 november 2009

Ett litet vitt?

Så undrar jag. Hur mycket förstör alkhol egentligen? Fattar såklart att man inte kan tokdricka men ett par tre glas vin en fredag. Sumpar man hela träningen då ? Hur ställer ni andra er till hårdträning & alkhol? Nu kanske det är sak samma.. men längre fram. Ska man behöva ha noll-tolerans och dricker man lite vin.. är då samma som att skjuta sig i foten?

tisdag 3 november 2009

GBG hänger läpp.

Jag har lite tappat lusten men börjar hitta den igen. Har åtstakommit lite löprundor, spinning och pump men måste-måste ge mig i kast med att träna längre sträckor, träna backar och intervall. Jag har en dålig egenskap att hitta ett bekvämt tempo och sedan harva på där. Det är bekvämt såklart men snabbare blir jag inte...

måndag 2 november 2009

Kom liksom inte undan

Se det framför er:

Söndagkväll, lite ruggigt, klockan närmar sig sju och tanken på springskor känns avlägsen. DÅ kommer SMS "ska du springa ikväll?" Inser här att jag har gjort sken av att vara något som jag inte är dvs hurtbulle, träningsfreak, löparnörd.. you name it. Svarar att "japp, vill du vill jag" (ok, vi snackar fortfarande löpning..) och tvingas därmed ut på en kolsvart, väldigt kort, men snabb runda. Med sällskap. Otippat.

söndag 1 november 2009

Jag som tyckte det gick så snabbt

Jag och haren sprang milen idag. Vi hade jättebra flow, jag tyckte vi höll bra tempo, och sista tre km tyckte jag att vi ökade tillochmed.
Jag var rätt övertygad om att det var personbästa på gång, men icke. Snopet konstaterade jag att vi sprang på ungefär (jag har fortfarande ingen bra tidtagarklocka, kollar på min vanliga) mellan 57,30 och 58 minuter.

Konstigt. Hässelbyloppet som jag sprang när jag inte alls kände mig i form, tog jag milen på 54,45. Ska det till en tävling för att jag ska pinna på?